FamiljeFYS

Investera i en riktigt glädjefylld hälsoboost för hela familjen! Barn som tränar får bättre inlärningsförmåga och koncentrationsförmåga. Övningarna är lekfulla men lägger en viktig grund inom koordination, rörlighet och styrka. dessutom bjuder de lekfulla uppläggen på mycket gemenskap och glädje för hela familjen! Våra klasser är anpassade utifrån vilka fysiologiska kapaciteter barn utvecklar i olika åldrar så att vi bygger en bra grund för fortsatt träning. Alla i familjen kommer att utmanas på sin nivå och får garanterat en positiv effekt.

 

Boka FamiljeFYS på din ort

FamiljeFYS

Barn som rör sig mycket blir hjärnstarka och ökar sin förmåga till inlärning, precis som vi vuxna.  Vi jobbar utifrån en funktionell modell där ni som familj utmanas tillsammans på glädjefyllda pass, med en stor dos positiva effekter!

Hur går det till?

När vi samarbetar och utmanas tillsammans under lekfulla former så blir det många skratt, gemenskap och glädje för alla i familjen. Nästa lite så att man glömmer att man tränar ibland. Vi kommer att jobba med olika övningar, stationer, stafetter och rundbanor där vi utmanas & utvecklas. Oftast använder vi den egna kroppen som vikt men ibland har vi med gummiband eller andra redskap. Vi är mycket i naturen och nyttjar den till vår arena.

Vilken ålder passar familjeFYS?

Barn utvecklar olika fysiologiska kapaciteter under olika åldrar och har stor skillnad på vad man bör utveckla under prepubertalt, pubertalt respektive postpubertalt. Våra Familjefys-klasser riktar sig till barn från ca 7 år och fram till pubertal ålder. Den fysiska åldern spelar mindre roll.e

Utrustning?

Ett par vanliga gympaskor och kläder du kan röra dig ledigt i. Om det är kallt eller blött ute rekommenderar vi ett par oömma vantar då vi kommer att arbeta med händerna i marken. Oömma kläder rekommenderas alltid.

Hur hård är träningen?

Får de vuxna verkligen ut något av träning med barnen? Ja då, vi kommer att jobba med övningar där alla kör i sitt tempo och på sin intensitetsnivå. Du kan komma till våra pass och bara få en skön stunds rörelse tillsamman eller köra “all in” och bli rejält trött. Det är upp till dig!

 

Praktisk info

Utrustning

Ett par löparskor och en positiv inställning räcker långt! Vi kör alltid på rundbanor eller en “samlad” yta så du kan lägga av dig överdragskläder eller en vattenflaska. Vid kallt eller blött väder rekommenderar vi alltid ett par handskar som är oömma, vi jobbar ofta med händerna i marken.

Nivå

All träning utgår alltid från att du kör på din nivå och väljer hur hårt du vill anstränga dig.

Minsta antal

För att en grupp familjeFYS ska starta krävs ett minsta antal deltagare om 12 personer per grupp.

Betalning

Betalning sker innan första träningstillfälle och du får närmare information från tränaren från gruppen du anmält dig till kring betalningsförfarandet.

Eget ansvar

Din hälsa är ditt yttersta ansvar. När du deltar i våra gruppträningskoncept så är det ditt ansvar att inte delta om du känner dig sjuk eller har en pågående infektion i kroppen. Om någon övning orsakar obehag eller smärta så prata med din tränare så att vi kan hitta en alternativ övning till dig.